Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Το διακύβευμα αφορά τον ελληνικό λαό και τη χώρα

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, έχει εξ" αρχής – και από την Ιδρυτική του Διακήρυξη, εκφράσει τη θέση του, περί συμμετοχής του στο διάλογο για τη συμπόρευση, τη συνεργασία και την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων.
Εξειδικεύοντας αυτή τη δέσμευση, τόσο με πρωτοβουλίες του Προέδρου του, Γιώργου Α. Παπανδρέου, όσο και με επίσημα κείμενα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, εκφράσαμε τη θέση μας περί της ανάγκης να ταυτιστεί αυτό το εγχείρημα με το διακύβευμα που αφορά τον Ελληνικό λαό και τη χώρα, δηλαδή, την εκ βάθρων αλλαγή της. Με ένα σχέδιο μεγάλων δημοκρατικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, με τη συμμετοχή του πολίτη.
Ως εγγύηση της αποφασιστικότητας όσων συμμετέχουν, για την επιτυχία του εγχειρήματος, εκφράσαμε την άποψη ότι, οι επικεφαλής των προοδευτικών δυνάμεων έχουν χρέος να δεσμευτούν ότι θα ανταποκριθούν σε αυτό το διακύβευμα, έτσι ώστε να είναι σαφές προς κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, ότι δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε απλώς ολίγον καλύτεροι διαχειριστές της εξουσίας από άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτή μας τη θέση, που είναι προφανές ότι, δεν θέτει ήσσονος σημασίας διαδικαστικά ή οργανωτικά προαπαιτούμενα, τα άλλα κόμματα, όχι μόνον δεν ανταποκρίθηκαν, αλλά  ούτε καν εξέφρασαν τη θέση τους.
Αντιθέτως, χωρίς την οποιαδήποτε συνεννόηση με το ΚΙΝΗΜΑ, αποφάσισαν τη συγκρότηση μιας επιτροπής, στην οποία προέβλεψαν δύο θέσεις για το ΚΙΝΗΜΑ. Μάλιστα, για αυτή τους την απόφαση ενημερωθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης κατά παράβαση κάθε θεσμικής δεοντολογίας.
Στη συνέχεια, κληθήκαμε να συμμετάσχουμε, χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή θεσμική συνεννόηση μεταξύ των ηγεσιών των κομμάτων, για κάτι που αφορά το μέλλον της χώρας και την επιτυχία του εγχειρήματος των προοδευτικών δυνάμεων.
Μετά από όλα αυτά, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, ανακοίνωσαν σήμερα Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις.
Κατόπιν αυτού, προκύπτει εύλογα το ερώτημα:
Κατά πόσον είναι δυνατόν να υπάρξει οποιαδήποτε συμπόρευση και συνεργασία μεταξύ κομμάτων, όταν οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων αρνούνται να συζητήσουν ενώπιοι ενωπίοις; Τι τους εμποδίζει; Τι τους φοβίζει;
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Πρόεδρός του, θα είναι πάντα παρόντες σε οποιονδήποτε διάλογο αφορά το ίδιο διακύβευμα που αφορά τον Ελληνικό λαό και τη χώρα. Δηλαδή, την εκ βάθρων αλλαγή της. Διάλογο που θα γίνεται για τον πολίτη, με τον πολίτη.
Με όλες του τις δυνάμεις θα προσπαθεί πάντα να διασφαλίζει ότι, αυτός ο διάλογος θα αφορά πράγματι αυτό το διακύβευμα και όχι τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες ή προσωπικές στρατηγικές οποιουδήποτε.
Με αυτήν την αυτονόητη πολιτική δέσμευση, εκφράζουμε την ανάγκη της συνεννόησης και συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.
Έστω και αργά, οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και την ανάγκη διασφάλισης του ιστορικού ρόλου που έχουν να φέρουν σε πέρας οι προοδευτικές δυνάμεις. Και να ανταποκριθούν στην πρόταση – πρόσκληση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και του Προέδρου του, για συνάντηση και δέσμευσή μας προς τον Ελληνικό λαό, ότι η προσπάθεια αυτή αφορά και μόνον, το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας.
Μόνο έτσι αυτή η προσπάθεια θα γίνει κτήμα κάθε δημοκράτη και προοδευτικού πολίτη. Μόνον έτσι θα εμπιστευτεί αυτήν την προσπάθεια και θα συμμετάσχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου