Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Φεστιβάλ Κιθάρας με σημαντικές παρουσίες στον Βόλο


Με την Santa Barbara Guitar Orchestra και τον Βολιώτη Μαέστρο και Κιθαριστή Αλέξανδρο Παπαρίζο, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας, στον Βόλο.
Με μια ξεχωριστή προσωπικότητα της μουσικής στην Θεσσαλία, αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα, τον Βολιώτη κιθαριστή και μαέστρο, Αλέξανδρο Παπαρίζο και Σολίστ τους Αχιλλέα Ακριτίδη, Σπύρο Κουκάκη και Ταξιάρχη Κούντρια, θα συνεργαστεί η βραβευμένη απο την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών κριτικών Santa Barbara Guitar Orchestra, με την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου Μαγνησίας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας που διοργανώνεται με την στήριξη του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, και θα διεξαχθεί 10-12 Νοεμβρίου στον Βόλο.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο επίσης Βολιώτης Κιθαριστής και Τραγουδοποιός Τάσος Ιωακειμίδης, ο οποίος είναι και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Μαγνησίας-Βόλου, που ίδρυσε και διηύθυνε στις πρώτες της συναυλίες, ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας, Βαγγέλης Μπουντούνης.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα εμφανιστεί ο διεθνούς φήμης Σολίστ, Στέλιος Γκόλγκαρης. Μαζί του ο σπουδαίος Βολιώτης τραγουδιστής Κώστας Ζεμπίλας και η κιθαρίστρια Εύη Καλλία - Γκατζή,που θα συμπράξει ως κιθαριστικό ντουέτο με τον Τάσο Ιωακειμίδη.
Προσκεκλημένοι της διοργάνωσης είναι κορυφαία ονόματα της κιθάρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Βασίλης Μαστοράκης, Γιώργος Γκόλγκαρης, Κορίνα Βουγιούκα, Αντώνης Μυτακίδης, Μιχάλης Σουρβίνος, Χριστόδουλος Μπενετάτος, Δημήτρης Σβυντρίδης, Πέτρος Ρίστας, Αριστοτέλης Βρεττάκης, Γιώργος Αγιάσογλου, Ισίδωρος Αντωνίου, Γιούλα Αντωνίου, και οι νεαροί Ηλίας Διαμαντάκης, Γιώργος Μανώλης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Δήμητρα Γιάννου, Σπύρος Μάστορας, Γιώργος Κανελλόπουλος.


Η Santa Barbara Guitar Orchestra είναι οι: Άγγελος Πίνας, Νικόλας Σαμαράς, Στέλος Παναρίτης, Δημήτρης Τσάμπρας, Γιάννης Καπαθανασιάδης, Χρήστος Ανδριανός, Μιχάλης Τσακίρογλου, Δημήτρης Νάτσος, Χρήστος Βερτσάνης, Κωνσταντίνα Καραμπετσάνη, Αναστασία Σταύρου, Μαρία Αλτιπαρμάκη, Έφη Χουρσόγλου, Φωτεινή Χρυσοχοΐδη, Σταυρούλα Χαλκιά, Λάμπρος Μίχος, Ιωάννα Τσακίρογλου, Διονυσία Γιαννικάκη και Μανώλης Παπαδημητρίου.
Στο πιάνο ο Μιχάλης Τασόπουλος και στα τύμπανα ο Γιάννης Κορδής. Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Μαγνησίας στις 18:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου